20 Şubat 2006

"GÜZEL SÖZ / 1"


Kötülerle arkadaşlık edersek , ya onların kurbanı olur ya da onlara uyarız.İyilerle arkadaşlık edersek onların faziletlerini taklit etmek veya hergün kusurlarımızın bazıları azaltmak suretiyle değişmeye başlarız....

13 yorum:

Ufuk Ilter dedi ki...

Derli toplu bir odanın dağılması çok kolaydır.. 10 dakikada daatırım ben odamı :). Ama dağınık odayı toplamak uzun zaman alır. Arkadaş da öyle.. Kötü demeyelim de, senin tarzına uymayan birisi, tabii ki insanı dağıtır gider..

XMAN dedi ki...

Bence ise iyilik ve kötülük her zamanın içindedir.Arkadaşlar ise kişilikleriyle bu iki yanımızdan birine hitap eder.Biz hangi yönümüzün kuvvetli olmasını istersek ona göre seçimlerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekir.
Arkadaşlık içerisinde kişiler birbirinden etkileşir.İyi yönde etkilenmek istiyorsak, örnek alabileceğimiz özelliklere sahip kişilerle arkadaşlığımızı pekiştirmeliyiz derim bende.
uzun lafın kısası sana katılıyorum:)

Narcis dedi ki...

kotu birinin kurbani oldun simdi ise iyi birini taklit edip degismekmi istiyorsun kugucuk?

Gamzeli dedi ki...

MESELA ARKADAŞLARIM NERGİS ...BEN BU İNSANA UYSAM KÖTÜ BİR İNSAN OLUR ÇIKARIM AMA UYMADIĞIM İÇİN GAYET KENDİ TARZIMDA DEVAM EDİYORUM :)

Gamzeli dedi ki...

Arkadaş için kötü demiyorum ama her zaman iyi , düzenli ,kendini bilen insanlarla arkadaşlık etmek bence daha iyidir...

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Seçicilik..!
Her zaman seçmelisin sap ve sman ayrılmalı birbirinden. Kötülerden uzak durmaya pek sıcak bakmıyorum çünkü kendine alabileceğin birşey mutlaka var bünyede. Önemli olan mesafeyi ayarlamak ki oda tecrübe ile oluyor. Ne zaman bunu başardın güzen yaşıyorsun o zaman. :)

Arkadşa vezirde rezilde ediyor orası kesin zaten...

Gamzeli dedi ki...

her zaman seçici olacaksın ki o zaman anlarsın iyiyi kötüyü ...Çok güzel yazmışsın arkadaş rezilde ediyor vezirde...

Bulsara dedi ki...

Ben ilke olarak bu sözü doğru bulsamda hep karşımızdaki kişilerin iyi olmasını ve onlardan iyi birşeyler öğrenmeyi denemek yerine kendimiz iyi bir insan olup ihtiyacı olan insanlara bu iyiliğimizi paylaştırsak daha iyi olmaz mı?

Okul yıllarında insanların uzak durdukları dışladıkları yada çekindikleri insalnarla arkadaşlık kurmaya çalıştım hep yine aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum ben çok iyi bir insan değilim biliyorum ama elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olan insanların yanında yer almaya çalışıyorum.

Güzel bir örnekle tamamlıyayım sözümü;

Bir gün İsa peygamberi yemeğe çağırırlar davet edildiği sofrada müminler oturmakta ve onu dinlemek için sabırsızca beklemektedirler oysa Hz. İsa onların yerine ayyaşların ve fahişelerin oturduğu masaya gider ve oraya oturup sohbet etmeye başlar diğer masada oturanlar bundan rahatsızlık duyarak peygamberin yanına gelir ve derler ki aman efendimiz sizin bu pis insanların yanında ne işiniz var sizi az ilerdeki masaya davet etmiştik der. Hz İsa ona şu cevabı verir tanrının sözüne ihtiyacı olan insanlar bunlar o masadakiler beni zaten tanıoyor ve biliyorlar oysa bu insanlara birinin tanrıyı tanıtması lazım şimdi sen masana dön ve yemeğine devam et.

Gamzeli dedi ki...

Güzel bir örnek ...Bende insanları dışlamam her zaman üzülenin ,sıkılanın , yalnız kalanın yanındayım ama bazı insanlar kendilerinden zorlana uzak durmamızı sağlıyorlar.Böyle bir durumda ne yaparsınız? Ne kadar bişeyleri düzeltmeyi sağlamaya çalışsanız bile onlar dışlanmayı hakediyorlar...

Bulsara dedi ki...

Aslında cevabın içinde mevcut bu sorunun yanıtı ben mükemmel bir inan değilim elimden geldiğince bu söylediklerimi yapmaya çalışıyorum ve bu yüzden pek çok kez zarar gördüm ama elden ne gelir serde hümanistlik var bir kere :)

Gamzeli dedi ki...

Hiç kimse mükemmel değildir...Ama bir kaçını uygulasak belki birbirimizden görerek düzeltebiliriz kendimizi...

Adsız dedi ki...

Very nice site! » » »

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. cellulite lopid and zocor Raw food rosacea Jewelry exchange hwy 75 Cell phone ringtone composer notes http://www.rhinoplasty-surgeons-in-michigan.info Mizzou basketball camps Ovarian cancer symptoms Advicor zocor auto insurance