24 Şubat 2006

"GÜZEL SÖZ / 3"


Yuva , toplumun temel unsurudur. Orada fertler ne kadar birbirlerinin hak ve vazifelerine karşı saygılı olursa , toplum da o kadar sağlam ve sıhhatli olur. Yoksa yuvada yitirirken şevkat ve hürmeti toplum içinde aramak boşunadır...

10 yorum:

Ufuk Ilter dedi ki...

Bu güzel söz serisinin devamından mutluluk duyacağım.. Hatta hangisi daha iyi diye de karşılaştırırım belki de.. Şimdilik 2 numaralı olanı en anlamlı gelmekte bana..

Gamzeli dedi ki...

Buna çok sevindim...Kendimce beğendiğim güzel sözlerden birkaçı...Devamını getireceğim...

Bulsara dedi ki...

Bence en güzel söz bu. Bu yaşta hala yalnız olmamın tek sebebi çevremdeki dağılan yuvalar yada sevgisiz birbirine düşman insanların aynı evi paylaşmaları. Yalanlar üzerine kurulan birliktelikler insanları bu sona götürüyor ama iki tarafta dürüst olmaktansa paylaşmaktansa kendi çıkarlarını öne geçiriyor ve birliktelikler sakat doğum la sonuçlanıyor. Aynı evi paylaşan iki yabancıya dönüşüyor insanlar ve kaçınılmaz sona doğru ilerleyip dağılan yuvalara bir yenisini ekliyorlar. İnsanlar yetişkin olmaya başlarken birey olmayı da öğreniyorlar fakat bu aşama sosyalleşme yerine bireysel egoyla noktalandığında kişiler kendilerini bir üst kimlik gibi görmeye ve bunu çevrelerine kabul ettirmeye çalışıyorlar evliliklerde aslolan taraflardan birinin hakimiyeti değil her iki kişinin gerektiğinde kişisel paydasından feragatle yola çıkılarak elde edilen paylaşımdır. Oysa günümüz toplumunda yuva bir paylaşım olmaktan çıkıp güç dengelerinin kimin elinde tutulacağını belirleyen meydan muharebelerine evsahipliği yapan bir cenk meydanı haline gelmekte. Bu süreç korkunç bir hızla ilerlemekte işte bu yüzden bugün ihtiyacımız olan en güzel söz bu bence ufukçuğum :)

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Toplumunu geçtim, kendisine saygısı olmayan insanlardan hiçbir cacık olmaz!

Adam duşa girmekten aciz, kaldı ki aman allah yuva kursun!

Bunu bilir bunu söylerim...

Gamzeli dedi ki...

Şimdiki evlilikler hep yalan üzerine...ya evde kaldım korkusuyla evlenenler yada aradaki mallar bölünmesin diye yapılan evlilikler...Bunlarda elbetteki bizleri etkiliyor...

Bu zamanda doğru eş bulabilmek ; Çoluğuna çocuğuna bakabilecek sadık birini bulmak çok zor...

XMAN dedi ki...

Şimdiki evliliklerden öte,ilişkiler yalan zaten.evcilik oyunu oynuyorlar.ben baba olcam sende anne şeklinde. Bizden büyüklerin sahip olduğu fedakarlık, sıkıntılara karşı dayanıklılık ve sorumluluk hissiyatından yoksun oluyorlar.Sadakatte çok önemli tabi.
Eski usül evlilikleri desteklemesemde onlarında neslimize karşı üstün yanları olduğunu kabul ediyorum.eskiden doğru kişiyi bulmak kolaymıydı bilmem ama şimdi çok zor.

Gamzeli dedi ki...

Resmi beğendiğine sevindim canım ...Çok tatlı o minik ayaklar ne güzelde yakışmış araya :)

amak ı hayal dedi ki...

çocugu çıkarın orrdaann,nefessiz kalcak :)

Gamzeli dedi ki...

Aaaa işey olmaz... O annesinin babasının yanında mutlu :)rahatsız etmeyelim lütfen :))

ucusanlar dedi ki...

Evlilik kurumunda yanlış bir şey yok. Sorun toplumun seni daha hamken evlilik için itelemesi.

İletişim çatışmaları ve kişilik sorunu gösteren bireyler değil evlilik, şirket kursalar batar, maç yapsalar kendi kalelerine gol atarlar.

Sevgili dostum, ben oldum diyorsan bul birini, ister birlikte takıl, ister evlen.

Ben oldum demek içinse ilk şart : "Kendini bil".