12 Nisan 2006

"ETİLER'DE İÇSEL BİR GEZİNTİ MÜMKÜN MÜ? "




Yukarda görmüş olduğunuz kitap kapağı bizim çok sevdiğimiz Ufuk Bey (Mutluluk arayanlar ) sayesinde tanıştığımız Semih Özer...Kendisi Baz Dergisinde yayınlanan tüm yazılarını bir kitapda topladı...

Bizlerden sadece şunu istiyor kendisi...Kitap kapağı nasıl olmuş?Sizlerden yorumlarınızı bekliyoruz..

Bana sorarsanız eğer süper olmuş...Burdan kendisine ellerinize sağlık Semih Bey diyorum...


İzmir'li Kuğu

30 yorum:

rks dedi ki...

Kapaktaki resim hoş olmamış onun yerine daha soyut birşey kullanılırsa hem gözü yormaz hem de daha bir albenili olur gibi geliyor bana.

Asortik Krep dedi ki...

Bende tarkana katılıyorum..

Gamzeli dedi ki...

cevaplar Semih Bey'den :)

Age35 dedi ki...

Bence de gerçek photo kullanılmamalı derim ben...Daha az dikkat çekici bence böyle..

Murat Artan dedi ki...

söylenenlere katılıyorum, diğer şeyler çok iyi ama o foto olmamış bence de. daha soyutsu ya da gündelik yaşam dışı bir şey daha iyi olurdu.

kapak çok önemli bir kitap için. ilgi çekici bir kapak ne olduğu bilinmese bile alıcının dikkatini çeker.

Bulsara dedi ki...

Ben kitap hakkındaki düşüncelerimi yazara bizzat iletmiştim zaten :))

KUGUU dedi ki...

Maalesef ben de kapak resmini begenmedim.

Kuguboynu:(

KUGUU dedi ki...

(Aaa yazdiklarimin yarisi cikmamis, nasil oldu bu.)

Bu kapak kitabin "RAFTA ALBENISI"ni oldukca sıradanlastirir, satis degerlerini olumsuz etkiler diye yazmistim.

İsmail Taha dedi ki...

Nasıl olması gerektiği hakkında fikir yürütmeyeceğim ama çok daha güzel olabilir. Yazı tipleri pek olmamış. Üst ve alttaki siyah renkli şeritlerden turunucu renge geçiş yok, bu da pek iyi olmamış. Ön taraftaki resim kapağı baya bir boğmuş. Güzel bir figür olabilirdi yerinde...

Pinar dedi ki...

Bence kendi yerine basligi tasvir eden bir cizim daha iyi olabilirdi. Bir de daha acik bir ton (sari olabilir) daha iyi giderdi diye dusunuyorum. Arkadaki resim de "sapkasiz" olsa? Yazi fontunu begendim, ama icerige birsey diyemiycem cunku kitabin icerigini tam bilmiyorum. Umarim yardimci olmustur. Optum.

U.T dedi ki...

Semih,
Bence kendi resmini kaldırıp başlığa uygun bir kompozisyon iyi olur.Julyet saçmalamıs sen onun yorumlarına aldırıs etme yarım aklıyla dikkat çekmek istiyor.Sen bildiğini yap gerçekten büyük cesaret böyle bir işe girmek elestirmek en basiti...
Tebrikler.

one ben bir sey dedi ki...

Günaydınlarrr:)))Bence de resim yerine kitap adı kompozisyonu daha çarpıcı olurdu.Yazı fontu pek görülmemiş o iyi:)kapak rengi için biraz renk anlamlarına bakmak lazım sarı hastalık rengi insanları itebilir:(

deepness dedi ki...

Kitapların içeriği ile kapaklarının bağlantılı olduklarını biliyoruz Semih. Kitabın içinde hangi konudaki yazılarını derlediğini bilmiyorum şimdilik, ama kendi resmini koymana yapılan eleştirilere mantıklı cevaplar vermişsin. Herkese göre farklı bakış açıları oluşması normal, bence sen ruyalarının gerçek olduğu bu kitap hususunda yapmak istediğini yap tamamen. İnce bir noktaya değinmişsin bu arada, ben de de hep vardır bu, kendini her halinle sevmen, iyi yada kötü, nasıl görünürse, nasıl düşünürse, "keşke" leri veya "acaba" larıyla ben benim çünkü bana göre de.

Narcis dedi ki...

bu ne celiski boyle..once enerji ve dua ? ikisi cok farkli anlayislar cunku.sonra 2 farkli fotograf..biri ciddi is basinda elestirici tavir takinmis semih digeri hindistana 10 gunlugune gitmis hemen kendini guru sanmis bir turk turisti semih..kitabini alip okumaya gerek yok.anlasiliyorki kendi icinde zaten celiskilerin var..unlu kisilerden neyim eksik de nedemek? ozentide var galiba..kitap yazmadan once kendini coz bence semih.

Burcuk dedi ki...

cok merak ettim, neden insanlar Semih Ozer'i merak etsin? yani kitabi nasil pazarlamayi dusunuyorsunuz onu merak ettim. ayrica etileri bu kadar ozel yapan ne? bir de arka kapaktaki yazinin basinda "xxx yoksa yyy" gibi bir kisim var ki bence burda yoksa uygun kelime degil cunku x le y arasindaki baglanti acik degil.

bir de neden "jeep" de "jip" degil?

Burcu Karadaş dedi ki...

hayırlı olsun diorum.

darısı başıma.kitabımın kapağında ismimi gördüğüm gün herhalde varoluşumun değerini bi kez daha anlıycam..

ben olsaydım bambaşka bi kitap kapağı tasarlardım ama ben normal biri olarak adledilmiorum :D
siz diğer mantıklı insanların dediklerine bakın ;)

Suat Saygın dedi ki...

Mjulyet'e katılıyorum, sevgiler...

Yaz dedi ki...

Semih, öncelikle hayırlı olsun. Bence de kitabın kapağında içerikle bağlantılı bir çizim olabilirdi mesela. Bu şekilde pek dikkat çekici gelmedi bana ama yinede hayal ettiğin birşeyi gerçekleştirdiğin ve cesaretin için tebrik ederim.

Tolga dedi ki...

Valla ben aylarımı verip böyle birşey ortaya çıkarıp fikir istesem bir de bu kadar üzerime gelinse olgunluğumu bu kadar koruyabilir miydim emin değilim. Bravo : )

İsmail Taha dedi ki...

Sonraları eleştiriler yapıcılıktan çok biraz yıkıcılığa doğru gitmiş. Kitap kapağının dizaynı benim hoşuma gitmiyor. Ama okumadığım bir kitap konusunda kapağındaki yazılardan dolayı yıkıcı eleştiriler yapmak bana ters geliyor.

Ayrıca jeep konusunada değinmek isterim. Jeep kelime manasının yanında bir markadır ve türkiyedeki kaliteli jiplerin ayağını tutar. Belki bu yüzden kullandınız bu ibareyi.

Bu sebepten dolayı olmasa bile ingilizce kelime kullanmayı eleştirmek yanlış bence. Biz devamlı bir asimile olma eylemi ve diğer ülkelerin hayatlarına özenti ve kendi hayatlarımızı onlarınkine benzetme çabası içerisindeyiz. Bu durum devam ettiği sürece bizim bu tip eleştirilere hakkımız olmadığını düşünüyorum.

Taki kendi kültürümüze özenene kadar.

amak ı hayal dedi ki...

yorumlar bitmis ,ben gec kalmisim ..

semih bu kitabını bir nevi blog a benzetmis .işte ustunde resmi olan ,icinde yazılanların kendine ait dunyalar oldugu blog gibi bir kitap demiş ,(blog gorunumlu kitap:)...

simdi arkadaslar ben insanları ve kendimi kedilere benzetiyorum ,bir kedinin ozelliklerini dusunun ,o özellikler cogumuzda var ,bunun icnde merak hissi de var ,,birbirimizi merak ediyoruz ,o merak hissi o sınırlı alana kısıtlı girişlerle (yorum yazmak gibi)daha da artıyor ..

semih kardesimiz de bunu cok iyi hissedip uygulamıs,merak uyandıracak bir olusum ,Kendi adıma konusayım ,ben migros ta boyle bir kitap gorsem ,elime alıp soyle bir bakmadan gecmem ,,merak iste ,,ozentilikmis,unluler gibi olmakmıs onlar ayrı meseleler ,farklı dosyalar onlar ...

amak ı hayal dedi ki...

sanırım bu blog olayı daha da bir buyuyecek ..insanlar bu teknolojiyi daha da bir yaygın kullanıcak ...

bu durumda semih bu kavramın TARKAN ı olucak .Hani Tarkan dan sonra cıkan sarkıcılar bir sekilde ona benzemek zorunda ve durumunda kalmıslardır ya ,onun gibi ..Gerci semih de ilerleyen zamanda degisecektir aynı Tarkan gibi

yanlıs anlasılmasın durumu blogla sınırlandırmıyorum cunku semih kitabı yazarken blogdan haberim yoktu demisti zaten

Deadora dedi ki...

daha iyisi olabilirdi.. bence ilk kitap icin oldukca acemice.. hem ilk kitap olup hemde profesyonel bir baski ve tasarim yaptirabilirsiniz diye düsünüyorum..

Asortik Krep dedi ki...

Semih Bey, Yorumları ve cevaplarınızı okudum..Sanki borsa düşmüş ve o zamana kadar çalıştığınız finans dünyasından sıkılıp ben değişik ne yapmalıyım modunda bir haliniz var..Zaten bunu izleyen zamanda bir hindistan gezisi ve herkes nasıl yazıyorsa bende yazarım hali var üzerinizde..Bu iyi ruh ! halini atlatmanız için bence bir imza günü düzenlemeniz lazım :)

one ben bir sey dedi ki...

İyi bir hafta diliyorummmm:)Sevgilerimle:)))

Gamzeli dedi ki...

Deadora .

Bloguma hoşgeldin :)

Gamzeli dedi ki...

Candan ,

Hoşgeldin canım bende sana iyi bir hafta geçirmeni diliyorum ...Öptüm :))

Gamzeli dedi ki...

evet canım bencede susmaktır...herkes yüzsüzlüğü ile ortalarda gezinsizn Julyet...

Gamzeli dedi ki...

evet canım bencede susmaktır...herkes yüzsüzlüğü ile ortalarda gezinsizn Julyet...

Gamzeli dedi ki...

evet canım bencede susmaktır...herkes yüzsüzlüğü ile ortalarda gezinsizn Julyet...