16 Mayıs 2006

"Ahmet Altan yazisinda biz Kadinlari ne guzel anlatmis"

KADINLAR yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen kadınlar... Bir kadını tanımak... Bütün gelgitleri, kaprisleri,küçük şımarıklıkları, korkuları,şaşkınlıkları, hercailikleri, hayal kırıklıkları, aşkları, terk edilişleri,başarıları, başarısızlıkları, kurnazlıkları, saflıkları,
çocuk ağızları,şirinlikleri, küçük yalanları,büyük itirafları, kocamanyürekleri ile kendi olmaya çalışan kadınları tanımak... Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımaklavarılır hayatın sırrına. Bir kadını tanımaya soyunmak zor ama keyifli bir yolculuğa çıkmaktır. Dört mevsimi bir yürekte buluşturur, bu yüzden de süreklişaşırtırlar. Sürprizlerin ardı arkası kesilmez. Zordur anlamak onları. Benzemek gerekir anlayabilmek için belki de! Kendi zekasını Hatırlatanları sever, sevgisini göstermekten ürkmeyenleri, sürprizlere hazırlıklı olanları bir de. Muson yağmurları gibi yağarken, sahrada çöl fırtınası koparıpardından güneş olup ısıtabilirler. Dedim ya bir dünyadırkadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen... Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla anlaşılır, hayatın sırrına ancak aşkla varılacağına. Sevgi arsızıdır kadın. Verdiğinden daha fazlasını isteme bencilliğini gösterecek kadar sevgi arsızı... Bu yanını doyurunca şımaracağından korkanlar, birlikteçoğalacaklarını bilmeyenlerdir. Bir kadını sevmekle başlar herşey ama, bir kadını tanımakla kanat çırpılır özgürlüðün bütün maviliklerine Kendine inananlara, aşka inananlara koşar. Hem yaman bir aşk avcısı,hem de engebeli yollarda koşmaktan bitap aşk yorgunudurkadın. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama bir kadını tanımakla çıkılır keyifli serüvenlere. Hayatla dalga geçmesini bilir kadın, tıpkı kendiyle dalga Geçmesini bildiği gibi. Ağız dolusu gülüşlere teslim olur. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama bir kadını tanımakla tanık olunur tutkuların gücüne. Göze alandır kadın. Çekip gitmeyi, sahip olduklarından vazgeçmeyi, karşılık beklememeyi... Mücadele eder. kızar, bağırır ama hep sever. Dedim ya birdünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen... Yüreğini sevgiye açan ve sevmekten korkmayan
bütün kadınlar gibi...
A. ALTAN

27 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

işte biz böyle özeliz ve güzeliz vede şiriniz kıymetimiz biline.çok sevgiler

Bulsara dedi ki...

Ahmet Altna türk yazarlar içinde bence kadın karakterlerin duygularını en yoğun ve en gerçekçi betimleyen yazardır. Herkes Aldatmak taki başarıyı konuşsada İsyan Günlerinde Aşk ta yada Kılıç Yarası Gibi deki kadınların düşünceleri umutları da gerçeğe çok yakındır bence :))

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Kadınları anlamak zor değil, ne istediklerini bilmekte. Yeter ki "Kadınlar ne ister?" sorusu size sorulduğunda şu cevabı açıklıkla verin:
Hiçbir kadın aynı şeyi istemez...

;)

Gamzeli dedi ki...

Julyet ,

Bende Ahmet Altan 'ı çok severim ve fırsat buldukçada okurum...Kadın ruhundan anlayan bir yazar bence ...

Canım bende seni çok çok öpüyorum...bu arada özledim de yani :)

Gamzeli dedi ki...

Tarkan ,

Bak bakkk...Bence çok güzel anlatmış Ahmet Altan bizi :))

Gamzeli dedi ki...

Candan ,

Bizim kıymetimizi bilsinler değil mi? Candan'cım :))) Öptüm...

Gamzeli dedi ki...

Bulsara ,

Size katılıyorum Cemal Bey gerçekten kadından anlayan ve kadını kadın olarak gösteren yazar...

Gamzeli dedi ki...

Sevda Sözleri ,

Evet sizin dediğinizde çok doğru :))

deepness dedi ki...

Aşkı ve kadını anlatan en iyi yazarlardan biri. Gerçek aşkı, özlenen aşkı, onun kitaplarında bulmak mümkün. Özellikle "İsyan Günlerinde Aşk" kitabında... Son yazdıkları, biraz ticari kaygı taşıdığına inanıyorum.

Gamzeli dedi ki...

Tarkan ,

Biliyorum canım şaka yaptığını :))

Sayfanı değiştirmişsin ama ben yönlenemedim yeni sayfana neden acaba? orayada yazmak istemedim...Hayret bişey yaa ne isterler elalemin şifrelerinden yaaa..Cık cık cık

Gamzeli dedi ki...

Deepness ,

Evet bencede öyle bir yazar...Senin şu yazdığın kitabı okumayı istiyorum...Umarım fırsatım olursa okuyacağım :)

Suat Saygın dedi ki...

Ahmet Altan kadınları en iyi anlatanlardan biridir zaten. Biz hala anlamaya çalışıyoruz :) Tam çözeceğimi de sanmıyorum :))

Bulsara dedi ki...

gamzeli sen hep söz veriyorsun ama pek okumuyorsun galiba :))

Örnek :
1- Semih
2- benim hikaye
3- de deepness olmuş :))

Zehra dedi ki...

Canım Gamze ne güzeldi ya ellerine sağlık..özellikle "Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla anlaşılır, hayatın sırrına ancak aşkla varılacağına." bu kısım gerçekten çok güzeldi..

canım öptüm seni..

Gamzeli dedi ki...

Suat ,

Evet Ahmet Altan kadın ruhundan anlayan biri...Aslında bizleri çözmek çok kolay ama tabiki önce bunu istemek gerekir...

Gamzeli dedi ki...

Bulsara ,

2. şıkkı anladım da , diğerleri ne için onu anlayamadım bir türlü :))

Gamzeli dedi ki...

Julyet ,

Olsun canım uzun olsun güzel ve açıklayıcı yazmışsın...teşekkür ederim...

Gamzeli dedi ki...

Serzeniş ,

Canım yaaa sen nerelerdesin bakayım bizde seni çok özledik...Blogumuz şenlendi doğrusu...Seni çok çok öpüyorum...Bir daha arayı bu kadar uzatmayalım olur mu?

Gamzeli dedi ki...

Zehra ,

Rica ederim canım ne demek...Çok hoşuma gitti bu yazı yayınlamak istedim..sizlerle paylaşıp düşüncelerinizi almak istedim...Gerçi biz kadınlar çok sevdik ama erkekler pek memnun kalmamış gibi görünüyor bu yazıdan :))
Canım öptüm seni...

Murat Artan dedi ki...

içimizde bir yer adlı kitabında da kadınlarla ilgili harika bir yazısı vardı,kadınları anlamak istiyorsak belki de bolca okumalıyız bu yazılarını:)

eğer okumadıysan hürriyette yazdığı kadınlarla ilgili bir yazı var,harika bir şey,mutlaka oku,
o yazıyı okumak için burayı tıklayıver:)

Gamzeli dedi ki...

Bak İvriz ne güzel yazmışsın ..bencede bizleri anlamk isteyenler bol bol ahmet altan okusun :P

Bilgin içinde teşekür ederimmmm..Hemen tıklıyorum...

sevilay dedi ki...

Ne güzelde yazmis, ben yazari tanimiyorum, zaten nerdeyse hic bir türk yazarini tanimiyorum, zaten ülkemde olan ve biten seylerden nerdeyse hic haberim yok. Ne komik diymi, ama böyle iste, zaten bu blog sayesinde türkce dilini artik sik sik kullanmaya basladim, yoksa hep almanca konusuyorum. Ögrenecek cok sey var daha....

Ama adam kadinlardan hakikaten anliyormus:)))

Selamlar

Burcu Karadaş dedi ki...

ahmet altan'ın çift cinsiyetli olduğu tezine katılamıorum julyet:D
adamın ne sucu var.sadece gözlemeyi ve yaşamayı sevio kadınları..kadınların matemetiğinde çok bilinmeyenli denklemler yok arkadaşlar..sadece yapılması gereken kadının zaafını yakalamak,hassaiyetini nerde unuttuğunu.o açık kapıdan girmek bu kadar basit.o kadar da bileyim kadın cinsini:)) sevilmeyi isteyen,saf yaratıklar özlerinde..canlarını yakınca iki misli ödeten sadece:D
ee haketmeyin olsun bitsin be güzelim:))

bir kadını sevmekle başlıor hayat.çünkü kadın hayatın med ceziri..onsuz yaşanmaz.kabul edin!

bi de uzun geceyi ben de sevdim..hastalıklı aşk ilişkilerini ve bu derece tutkuyu seviorum..aşk zaten bu değil mi:))

zeyno dedi ki...

Merhaba, bence bizi bizden iyi anlatmış, katılmamak elde değil...

Gamzeli dedi ki...

Zeyno ,

Hoşgeldin bloguma...Bencede böyle bir anlatıma katılmak gerekiyor :)

Akın Aytekin dedi ki...

Benim sitemde, kendi yazdigim "kadin ve erkek" isimli bir yazim var. Istersen ona da bir goz at...
peace,
Akin

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read » » »