3 Mart 2006

"GÜZEL SÖZ / 5"




Yanlış yapmayan insan yoktur...
İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmelerle ölçülür
Einstein

19 yorum:

XMAN dedi ki...

bu çok inandığım bir söz.yanlışlarını görüpte düzeltemeyen insanlar hiç bir zaman değişmemezler.daha iyiye ulaşamazlar.o yüzden bende birileri tarafından eleştirildiğimde hiç bir zaman savunmaya geçmem.ve durur düşünürüm.yanlışlarımı görmeye ve düzeltmeye çalışırım.daha iyi biri olmak için bu gerekli bence..

Gamzeli dedi ki...

ne kadar güzel yanlışını görüpde düzeltmek...Çoğu insan dediğin gibi yanlışlarını görüp düzeltmezler daha çok onun üzerinde konuşmak , doğrulamak için çabalarlar...Ama doğru olan bu değil...önce düşünmek sonra yanlışı doğruyu ayırmaktır...

ibrahim dedi ki...

+99

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Atom bombasına onay vererek Hiroşima ve Nagazakide binlerce insanın katili olan bir insan müsfettesinin sözünü kaale almayı reddediyorum. İtin tekidir benim nezdimde ;)

Gamzeli dedi ki...

Her zaman fikirlerinize saygı duyarım...

XMAN dedi ki...

atonica, einstein hiç bir zaman atom bombası atılmasına onay vermemiştir.kendisi ozamanlar savaş karşıtıydı.zamanında amerikan başkanını nazilerin atom bombası yapacağı ile ilgili uyarı mektubu yazmıştır.bunu da başka bilimadamlarının isteğiyle yapmıştır.onun fizikte yaptığı çalışmaları insanlık dışı kullanan kişileri suçlaman daha doğru olur.bu uçaklar düştüğü için newtonu suçlamaya benziyor.

kaynak

Bulsara dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Bulsara dedi ki...

Einstein, komünistlikle ve ajanlıkla da suçlandı.E=mc2 denkleminin fikir babası olmasına rağmen, hiçbir zaman Manhattan Projesi (ABD'nin gizli atom bombası yapma planı) içinde yer almadı.

ve ayrıca

"Ben atomu iyi birşey için icat ettim,insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar"

sözüde bu insana ait dünyadaki pek çok yeniliğin temelindeki taşları bulan insan hakkında düşünmeden yorum yapmamak lazım.

Şimdi bu sözün ne kadar geçerli olduğunu görme zamanı atonica!!!

eğer istersen bu bilgilere ulaşacağın linkleri de verebilirim.

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Birincisi son sözünüzün orjinali
“atom bombası yüzünden einstein’ı suçlamak, kütleçekimi yüzünden düşen uçaklar için newton’u suçlamakla aynı şeydir..” şeklindedir ve stephen hawkinge aittir. Artı ikisi arasında zerre alaka yoktur.

İkincisi doğrudan yada dolaylı, gorecelik kuraminin formule ettikten bu amca uyanıyor bakıyor formülle çok sağlam bomba yapılabiliyor, Almanların bu konuda çok daha ileride olduğunu görüyor. Sonra gidip roosevelt'e mektup yazarak eşşeğin aklına karpuz kabuğunu sokuyor. Ha kabuğu sokarken kendisinin savaşı bitirebilecek bir bomba yapabileceğini ve bunu yaparkende bu çabaların ABD tarafından gerçekleştirilmesi için Roosveti ikna çabaları olmuştur. Kendisi almanyadan kaçan bir Yahudidir ve Almanlara karşı inanılmaz kin besler.

Kullandığım onay kelimesi dolaylıdır. Yani direkt olarak projeyi dahil değildir ki gidip onay verebilsin. Ama olan olmuş, son pişmanlık fayda vermemiş ve ABD bombaları sallayıvermiştir. Sonra kendini insanlığa adamış çalışmıştır ama yemezler. Çayı dökmüştür bir kere... Son pişmnlık fayda etmez. Atom bombasınınn yapımıyla alakalı Manhattan Projecte nükleer fizikçi olmadığı için dahil edilmemiştir.

Sen dünyaları çöz, ama gel iki mektubun açacağı tahribatı düşüneme..? Mantıklı mı bu önerme..? En akıllı salaktır nezdimde, ayrıca dahi olması kazara yada kasıtlı katil olmasını değiştirmez. Direkt değil dolaylı katildir. ;) Cizgi filmde bile söylenen "Büyük güç büyük sorumluluk getirir" lafını aklından bile geçirememiştir, mc2yi geçirse ne olur..?

http://www.humboldt1.com/~gralsto/einstein/ae-fdr2.gif
http://www.humboldt1.com/~gralsto/einstein/ae-fdr1.gif

Linkler bu arkadaşın yazdığı mektupların kopyalarıdır. rezervler ile ilgili sözlere dikkat çekerim ayrıca.

http://www.youtube.com/watch?v=P3qB6qt7Dmw

şu linkdende o zamanlar yapılan bir denemeyi izleyesilirsiniz ki buna alet olan, dolaylı yada dolaysız hiçkimse insan bile değildir, kaldı ki bilimadamı olmuş şu olmuş bu olmuş...

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Artı ben faydası olmamıştır insanlığa diye bir cümle yazdığımı hatırlamıyorum. Tabi ki vardır, mutlaka ciddi incelenmesi gereken bir insandır hem düşünce tarzı bakımından hem yaşayış şekli bakımından.

Ancak sadece akla bu fikri sokması bile benim için yeterli bir sebep kendisi hakkında düşüncelerim için. Yazık etmiştir... Bunun başka izahı yoktur...

XMAN dedi ki...

son sözümün orjinali hakkındaki bilgin için saol.birebir aynı sözü kullanmadığım için kendime malettiğimi düşündün galiba.geçelim iki örnek arasında alaka vardır.ve söyleyen kişiyide ele alırsak bence bu yapmış olduğun "alakasız" önermesi mantıklı değildir.onu geçelim bu bombanın uçaktan atıldığını düşünürsek uçağı icad eden kardeşlere de suç bulmak gerekir.hem mektubu okunup "evet bomba yapmalıyız" denen, hem de bu kuramları bulan kişi olmasına rağmen nükleer fizikçi olmadığı için projeye dahil edilmemesi bana pek mantıklı gelmedi.çelişkili bir durum.

bu önermeleri geçtim.bir bilimadamının çalışmalarını insanlığa zarar verecek bir düşünce tarzıyla yürüttüğünü sanmıyorum.Alın bu bombayı yapın atın dediğini de sanmıyorum.Ki bu çalışma almanların faaliyetlerine karşı yürütüldü.Bombalar japonyada patladı.Bence suçlanması gereken bilim alanındaki keşifleri insanlığın yararına değilde sırf korkulan güç olmak için kullanan zihniyette.fikrini değiştirebileceğimi sanmıyorum.einstein ın avukatıda değilim.öyle yada böyle insan yaşantısını kolaylaştıran, teknolojinin gelişmesine faydası bulunan şahısları eleştirirken daha dikkatli olmalıyız.

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

Yerçekimi kanunu ile mc2 ne kadar alakalı ise bu iki sözde o kadar alakalıdır. Uçaklar yerçekimi yüzünden değil teknik hatalardan dolayı düşerler. Newtonu değil mühendileri suçlamak gerekir çünkü yerçekimini değil, hataları aza indirgersen kazalar! önlenir...

Ayrıca misafir olduğum yeri foruma çevirip uzun uzun yazmak pek istemiyorum hatta kalabalık ettiğim için bile özür dilerim Gamzeliden. Ancak birşeyi söylemekte fayda görüyorum. "üçüncü dünya savasi neyle savasilacak bilmiyorum, ama dördüncüsü tas ve sopalarla olacak, savaşı kazanan kazandı, önemli olan barışı kazanmak." lafı duyduğu pişmanlığın sonunda söylenmiştir.

Ayrıca Pearl Harbouru Almanlar değil Japonlar bombaladı... Ve kendisi de zaten yapın atın demiyor yapıp atabilirsiniz diyor.

Düz mantıkla açıklanamaz bu arkadaşın yaşamı. Çünkü rivayetler inanılmaz boyutta. Örnek yolda birgün gidiyor ve bir kız çocuğu görüyor adını soruyor kız "suzi papa" diyor..! ;) Artık quantumla nasıl bozduysa. Yada ayda bir banyo yaptığıda söylenir
Ayakkabısının içine çorap giymezmiş mesala, yada traş sabunu yerine banyo sabunuyla mı traş olduğundan bahsetsek..? Ayrıca Dyslexia hastası bir kişiliktir. Fizikteki ileri görüşünün bundan olduğu da rivayet ediliyor. Yemek yemeği unuturmuş bazen, bazende masadan kalkmak bilmezmiş. Görüldüğü gibi bu olaylarla dengesiz bile denilebilir. Hatta beyni incelendiğindi otistik kişilerin beyin yapısına benzediği görülmüş. Bu kişiyi siz Manhattan Projecte alır mısınız..? Mantar tabancası değil atom bombası yapılor adamlar!

Ancak dahidir çokda faydası olmuş yeni ufuklar açmıştır. Ama faydası olduğu için zararını görmezden gelmemi kimse beklemesin. Dolaylıda olsa çayı dökmüştür kimse aksini iddia edemez. Kendisi hakkında fikrim tabiki değişir ama dolaylı yoldan destek vermediği ispat edilirse... ;) Son dahada yazmam, yazarımda yazmam yeterince doldu zaten buralar... :P

XMAN dedi ki...

tamam atonica, bencede yeterince kalabalık oldu burası.boşu boşuna doldurmaya gerek yok.sen kendi fikrini savun.dolaylı yoldan desteklemediğini ispat etmek gibi bir çabam yok.gamzeli kusura bakma.blogunu işgal ettik:)

Bulsara dedi ki...

:) atomica çok dolu galiba

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

yok ya aslında çok dağılmış durumdayım. O yüzden düşündüklerimi ifade edemiyorum tam olarak zaten konuşabilsem neler söyliyecemde... Msn nicki Bunalımlı Atom Karınca olan birinin ruh hali nasılsa o haldeyim işte...

Bulsara dedi ki...

Bomba gibisin hemde atom bombası gibi :)

ibrahim dedi ki...

+1

Gamzeli dedi ki...

olsun sorun değil xman benim site alışkın :)))

Adsız dedi ki...

This is very interesting site... decks patios driveways gill colorado Cheap anit spam filter for windows xp Maternity clothes hollywood fl Free block pop bockers Swift laptops europe email system image filtering Peugeot 406 cup holder Latin to english text translations Keygen for norton antispam Free gay toon sex videos spam filter Oral sex oictures Car audio graphic equalizers Define timeshare nederlandstalige spam filter Antispam share ware Www.crack parental control com Hydrogen peroxide teeth whitener and saliva Acuvue contact lenses in color