23 Aralık 2006

"Dilenciler"

Dilenciler insanların iyi niyetini sömürmek için binbir hile yapıyor. Kameralara takılan genci takibe alan haberciler hilekar dilencinin foyasını ortaya çıkardı hem de tehdite rağmen...
Kiminin ayağı yok. Kiminin mama parası. Dilenciler insanların iyi niyetini sömürmek için binbir hile yapıyor. İşte onlardan biri de yağmur altında dilenen bu genç.Bacağının biri dizinden kopmuş görünüyor..Yüzündeki ifade ve yardım isteyen elleri, bir çok insanda acıma duygusu uyandırıyor Ancak görüntülendiğini farkeden dilenci bu durumdan pek memnun değil. Tüm bunlara rağmen kamera hala kayıtta Önce oturduğu yerden tehditler savuruyor. Bu da yeterli gelmeyince bakın neler oluyor...

izleyin...
http://www.herbikonu.com/video/haber_oku.asp?haber=214

herbiKONU.com

23 yorum:

Serra dedi ki...

kopmu$ ve $ok oLmu$ durumdaim.. yuh artik :) kim biLir kaC tane aciyip uzuLup de bi$iLer verdigimiz inSan boLe sahtekardi, Allah biLir..
bu arada Cavu$ba$ina giderken bi kopru aLtindan geciLio, tam adini biLmiorum. Tam da orda kirmizi i$ik var, ben oraya "gi$eLer" diorum. Neden mi?? Cunku her geci$te muhakkak bi diLenci oLuo, kendiLerini gi$eye benzetiorum. Bu geyik de 1-2 senedir devam edio. Bi de o tarafLara ta$indi bizimkiLer bu yaz, yandik mi yandik.. tek umudum cok ihtiyaci oLanLara, kandirmayanLara yardim edebiLmek.

~Serra

Oyyy sandığı dedi ki...

izmirin kuğusu, lütfen ne olursun bana şu müzik olayını nasıl çözdüğünü benimle paylaş...saygılar...


haralagrele@gmail.com

U.T dedi ki...

Sömürülmeye müsait bir toplumuz

Erkin dedi ki...

Kotu bir manzara... Keske boyle olaylarla yilda bir veya hic karsilasmasak daha iyi olur...

THKna, AKUT, KIZILAYA vb. bagisinizi yapin yeter.

Kayhanoviç dedi ki...

izlemiştim ben bunu
cekmesene serefsiz diyor du:)))
diyene bak yahuu

Gulos dedi ki...

Bende dilencilerin sahtekar olduğunu biliyorum ama yanımda kızım varsa ve onun adını kullanıyorlarsa üç beş kuruş bişeyler veriyorum.Beddua etmeleriinde korkuyorum :( .
Ama kızım yoksa hiç vermiyorum :)).Ben yardımımı elimden geldiğince yapıyorum zaten.
Saol böyle bir konuya değindiğin için.

Gamzeli dedi ki...

Serra,

bende aynen görünce şok oldum,şaşırıdm ve güldüm...İşte kendilerini böyle gülünç hale getiriyorlar,yer yapıyorlar orası onların mekanı oluyor,kimseye de orayı kaptırmıyorlar...:))

Gamzeli dedi ki...

Suat ,

Hoşgeldiniz,
Benim bloguma müziği kaydederken kendi firmamız üzerinden kaydedebiliyoruz...Ben şimdi o kodu versem size çalışırmı çalışmazmı bilemem...

Gamzeli dedi ki...

Umar ,

Haklısın Umar...

Gamzeli dedi ki...

Erkin ,

Haklısın ama malesef ki bizi karşılaşmak zorunda bırakıyorlar...Ayıp vallahi...

Gamzeli dedi ki...

Kayhan ,

Bende c.tesi haberlerde izledim, öldüm gülmekten matta birşey yaptıklarını zannediyorlar işte...

Gamzeli dedi ki...

Güloş ,

Onların bedduasının geçeceğini zannetmiyorum..Sakın öyle düşünme bence...Allah herkesi biliyor..
Rica ederim ne demek...

renkler dedi ki...

Korkunç bir şey bu. Adam senden benden sağlıklı, çalışmıyor da dileniyor!

Sokaklarda bebeği veya çocupu ile dilenen insanlara da sinir oluyorum. Koca gün egzos dumanı yiyor çocuklar. Dilencilik kesinlikle yasaklanmalı ve bunları ortada tutmamak lazım. Gerçekten ihtiyacı olan birinin dileneceğine inanmıyorum açıkçası... Kesinlikle bu tür görüntüler ile yurdumuzu kirletmesinler!

Gamzeli dedi ki...

renkler ,

yaa eli ayağı tutuyor ama çalışmıyor ...
bende sinir oluyorum , yazın biizm İzmir Fuarında kadının biri koskoca adamı getirmiş sanırım lösem, hastası tam kalabalık ve işlek olan yere yatırmış, nasıl insanlar geçiyor nasıl kalabalık dileniyor durmadan...Adamın ölmeyeceği bile varsa ölücek yani ....

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

evet bunlara verdikçe teşvik ediyoruz.
ben dualarına amin amin der geçerim :))

linklerime koydum seni.

İnşallah 21.evlenme yıldönümümde evleneceksin. :))

O gün bende seni düşüneceğim

tılsım dedi ki...

Önüne geçmenin en güzel yanı vermemek sanırım yoksa bunun gibi birçok örnek daha çıkacak karşımıza...

Zehra dedi ki...

anaaaaaaaaaa o ayak nasıl çıktı ve nerden çıktııı :))))) yahu ben çok veririm :( hatta ağlarım yahu onlar için her dilenciye vermemek gerek demekki :(( yahu bunu izledikten sonra ne duygu sömürüsü yapıyorlar Allah Allahh :D tıtıtıttı neyse :) hadi öptm seni canım benim..şok olmuş vaziyette ben işe devam edim :)))hihihih hala ayak sırrını çözemedim :P

Gamzeli dedi ki...

Yağmur damlası ,

Aynen bende çok çok acırsam veriyorum, birgün biri geldi yolsuz kalmış para istedi,yok dedik bir daha gördük yine aynı kişi geldi yine aynı şekilde para istedi,dedim abla ben seni tanıyorum vallahi billahi ben o değilim diyordu :))

Bende seni ekliyorum...Bende sizi :)

Gamzeli dedi ki...

Tılsım,

Haklısın...vermeyerek bunları yok etmek gerekiyor...

Gamzeli dedi ki...

Zehra ,

Yaa canım benim verme bir daha kimseye, onlar bizden zengindir vallahi...Bende seni kocaman kocaman öptüm canım...

Erkin dedi ki...

Evet kesin ayıp...

Irreducible dedi ki...

Haha çok hoş ya, aslında akrobasi alanında filan değerlendirmek lazım böyle arkadaşları, baksana ayak lastik gibi mübarek her şekle giriyor :)

Bu arada gamzeli o kadar süre yoktum halen daha evlenememişsiniz :) Bi daha gidip geliyim de evlenmiş olun o arada :)

Oyyy sandığı dedi ki...

izmir'in kuğusu hanımefendi, ilginize teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum, ben Söke'de ikamet ediyorum. Bloga muzik ekleme konusunu halen merak etmekle beraber , dilencilik olayına parmak bastığınız çok iyi oldu. Devlet kurumları ve mülki amirleri vasıtası ile hiç bir geliri olmayan kimselere , darda kalanlara, sokakta kalanlara , yolda kalanlara zaten yardımlarını yapıyor. ,inanmayacaksınız bazıları çalışanlardan daha iyi gelir elde edebiliyor. Gerçekten muhtaç olanlara yardım edecek kurumlar mevcut.
Dilencilik olayı çok farklı bir şey. Bir meslek onlar için. Dilenen kimselere trilyon verseniz, siz daha üç adım atmadan yine yere oturup dilenmeye devam ederler. Vazgeçemiyorlar. İnanmayacaksınız bazıları insanların duygularıyla oynamaktan, kandırmaktan zevk alıyor. Zevkine dilenen bile var. Şöyle bir üst araması ile hiç yok diyenin üzerinden en az beş bin ytl çıkar. banka hesapları, lüks evleri ve her yıl sıfırladıkları otomobilleri cabası...Ah bir görseniz yaşamlarını sosyeteyi kıskandırırlar. Yaptıkları rol onlara oskar aldırmaz , burada yazdıklarımı okuyan blogdaşlarımızdan onlara acımaya devam edecek olanlarda vardır sanırım.

Bunları yazdım diye katı yürekli diye yargılanmam umarım.

saygılarımı sunar blogunuzda başarılar dilerim